Elämää

 

Aikuinen cane corso on omalle perheelleen omistautuva, vahvaluonteinen, aktiivinen ja itsenäisesti toimiva “lasten sylikoira”. Se kokee tehtäväkseen vahtia ja puolustaa laumaansa kaikkea uhkaa vastaan. Se on usein välinpitämätön vieraita ihmisiä kohtaan, eikä välttämättä siedä samaa sukupuolta olevia koiria. Kaikesta edellämainitusta johtuen ei voida liikaa korostaa sosiaalistamisen tärkeyttä.

Aikuistuvalle corsolle tulee yleensä vaihe, jolloin se ei enää rakastakaan kaikkia ja kaikkea. Murrosiässä se voi yrittää nousta johtajan paikalle omassa laumassaan. Ihmisen on aina oltava lauman pomo ja yliote koiraan on otettava henkisesti. Corson kunnioitus on ansaitaan toimimalla johdonmukaisesti. Koiran on voitava luottaa johtajaansa kaikissa tilanteissa, silloin sen ei tarvitse reagoida yllätyksiinkään. Selättämällä ja pakottamalla corson kanssa ei pärjää, viekkaudella ja oveluudella kylläkin.

Kun laumajärjestys on kunnossa, corso kulkee omistajansa mukana missä vain. Se on laumasidonnainen ja kokee rangaistuksena, jos se jätetään lauman ulkopuolelle. Corso on aina valmis suojelemaan perhettään ja suhtautuu epäilevästi kaikkiin ympäristön muutoksiin. Sen mielestä kaikki uusi on uhka kunnes toisin todistetaan. Corso pitää lapsista luonnostaan ja oman perheen lapsia se suojelee välillä liiankin herkästi.

Cane Corso -koirien rotuyhdistys