Pentu

Kun olet tarkkaan harkittuasi tehnyt päätöksen, että haluat juuri cane corson, älä hätiköi vaan harkitse mistä pennun otat. Ota selvää eri kasvattajista ja haastattele heitä. Varmista, että kasvattaja on perehtynyt rotuun ja että pentu on saanut mahdollisimman hyvän alun elämälleen. Se, että tulevan pentusi vanhemmat ovat tai eivät ole menestyneet näyttelyissä tai kokeissa ei välttämättä ole tae laadusta tai sen puutteesta. Jos harkitset pennun tuontia ulkomailta, muista myös tällöin ottaa selvää kasvattajasta ja hänen koiristaan. Mikäli haluat ja tarvitset neuvoja tai lisätietoja, yhdistyksen toimihenkilöt ovat käytettävissä.

Kaikki yhdistyksen pentuvälityksessä ilmoitettavat pentueet täyttävät PEVISA:n vaatimukset. Pentuvälityksessä olevista pennuista saa tietoja pentuvälittäjältä, yhdistyksen lehdestä ja www-sivuilta.

Terve corson pentu on reipas ja avoin. Älä valitse pentua pelkän ulkomuodon perusteella vaan kysele kasvattajalta myös kunkin pennun luonteesta. Pentueen rämäpäisin, itsevarma ja mitään pelkäämätön urospentu ei ole paras valinta ensikertalaiselle eikä varautunein ja rauhallisin harrastuskoirasta haaveilevalle.

Corso vaatii heti alusta alkaen laumansa johtajalta johdonmukaista ja varmaa käytöstä. Luottamus johtajaan syntyykin määrätietoisuudesta, rakkaudesta, huolenpidosta ja rajoista. Pentu tarvitsee huolellisen sosiaalistamisen, toisin sanoen se pitää turvallisesti totuttaa uusiin asioihin, ihmisiin ja eläimiin. Sitä täytyy kuljettaa mukana uusissa tilanteissa kuitenkin edeten pennun ehdoilla. Koiriin totuttaminen on syytä tehdä tuttujen ja varmakäytöksisten koirien kanssa, jolloin tilanne on johtajan hallinnassa. Kaikki corsot eivät pentunakaan leiki lauman ulkopuolisten koirien kanssa ja ne voivat olla hyvinkin dominoivia leikkikavereitaan kohtaan. Muihin eläimiin tutustuminenkin kannattaa tehdä pentuna. Yleisesti ottaen corson pitäisi tottua jo pentuna kaikkeen, mitä sen pitää aikuisena sietää. Se tulee myöhemmin tarkkailemaan ympäristöään vähemmän luottavaisesti.

Cane corso -pennun ruokinnassa kannattaa olla tarkka ja selvittää etukäteen millaisia riskejä kasvamiseen liittyy. Kyseessä on suuri ja massiivinen rotu, jonka kasvu ei saisi olla liian nopeaa. Ruokintaan on perehdyttävä ja valittava hyvät raaka-aineet, kasvattaja kertoo ruokinnasta.

Cane Corso -koirien yhdistys