Ulkonäkö

 

Corso on kooltaan keskikokoisesta suureen, roteva ja vahva, kuitenkin tyylikäs. Rungoltaan hieman säkäkorkeuttaan pidempi, sekä vahvarakenteinen, mutta ei tasapaksu. Lihakset ovat corsolla kuivat ja voimakkaat. Pää on suuri ja tyypillisen molossimainen. Leuat ovat hyvin vahvat ja purenta on tiukka alapurenta myös tasapurenta sallittu.

Silmät tulisi corsolla olla karvapeitteen väriset ja ilmeen tarkkaavainen. Häntien ja korvien suhteen corsoja näkee sekä typistettyinä että typistämättöminä ( huom. Suomessa typistykielto). Corsolla on karva lyhyttä, kiiltävää ja hyvin tiivistä; ohut aluskarva. Väreissä löytyy mustaa, lyijynharmaa, liuskekivenharmaa, vaaleanharmaa, vaalean kellanruskea, saksanhirvenpunainen, tumman kellanruskea ja juovikas (juovat ovat kellanruskeita tai harmaita niiden eri sävyissä); kellanruskeilla ja juovikkailla yksilöillä mustan tai harmaan kuonomaskin ei tulisi ulottua silmien tasoa taaemmaksi. Pieni valkoinen merkki rinnassa ja varpaiden kärjessä hyväksytään

Koko: urokset 64-68 cm ja nartut 60-64 cm, sallittu vaihtelu ±2 cm.

Cane corso -pennun ruokinnassa kannattaa olla tarkka ja selvittää etukäteen millaisia riskejä kasvamiseen liittyy. Kyseessä on suuri ja massiivinen rotu, jonka kasvu ei saisi olla liian nopeaa. Ruokintaan on perehdyttävä ja valittava hyvät raaka-aineet, päätyi sitten teolliseen ravintoon, raakaruokintaan tai kotiruokaan.

Cane Corso -koirien rotuyhdistys